Ajurvéda - cesta k zdravému a dlhému životu

Všetko o ajurvéde, jej princípoch, dôležitých bylinách a jej vplyve na naše zdravie

RYŽOVÁ POCHÚŤKA  

Čo k tomuto receptu budeme potrebovať:
Basmati ryžu, vodu, kokosové mlieko, palmový cukor (má nízky glykemický index 41) alebo trstinový cukor, kardamon, kakao, ryžové mlieko

Postup: vo vode uvaríme asi 1 dcl basmati ryže s trochou kardamonu, palmového cukru (podľa chuti). Po uvarení  pridáme kokosové mlieko asi 1 dcl tak, aby konzistencia nebola veľmi hustá. Ľahko rozmixujeme ponorným mixérom, čím dosiahneme, že sa ryžové zrnká podrvia. Z trochy kakaa, trstinového alebo palmového cukru a ryžového mlieka  pripravíme polevu.

Servírovanie:
Na tanier položíme formičku, naplníme ju ryžou. Necháme trochu vychladnúť a formičku vytiahneme. Polejeme pripravenou kakaovou polevou. Podľa chuti môžeme dozdobiť aj čerstvým alebo mrazeným ovocím.

Príjemné a chutné maškrtenie!

 

Zdieľať