Ajurvéda - cesta k zdravému a dlhému životu

Všetko o ajurvéde, jej princípoch, dôležitých bylinách a jej vplyve na naše zdravie

CITRÓNOVO-POLENTOVÝ KOLÁČ

Tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu, takže ho zvládne naozaj každý, čo bolo aj našim cieľom :)

Ingrdiencie: 200g masla alebo masla Ghí (môžeme ho nahradiť aj olejom, ale vo výrazne menšom množstve tak, aby sme dosiahli správnu konzistenciu - odporúčame kokosový olej), 150g trstinového alebo mandľového cukru, 200g mandľovej múky, 100g polenty (nie instantnej), resp. kukuričnej múky, 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva (bez fosfátov), 3 vajcia, kôru z 1 väčšieho citrónu (najlepšie bio, aby nebol striekaný pesticídmi).

Postup: Vsetky uvedené ingrediencie spolu dobre vymiešame a vylejeme na plech. Rúru si predhrejeme na 180° a pečieme 40 minút taktiež pri 180°.

Prajeme príjemné maškrtenie! :)

 

Zdieľať