Ajurvéda - cesta k zdravému a dlhému životu

Všetko o ajurvéde, jej princípoch, dôležitých bylinách a jej vplyve na naše zdravie

LETNÁ BEZLEPKOVÁ BUBLANINA

Čo budeme potrebovať:

5 vajec, 300 g trstinového cukru, 160g ryžovej múky, 160g kukuričnej hladkej múky, prášok do pečiva z vínneho kameňa, 250g masla alebo ghee masla, odkôstkované čerešne

Postup: s elektrickým šľahačom vyšľaháme 5 bielkov, keď sneh začne tuhnúť pridáme cukor a vyšľaháme na úplne tuhý sneh. Pridáme žĺtky, jemne ich vmiešame a postupne primiešavame rozpustené maslo a zmiešané múky s kypriacim práškom. Múku s maslom zašľaháme postupne po lyžiciach. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a navrch poukladáme odkôstkované čerešne. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 min. 

Poznámka: Cesto je pekne našľahané a tak sa môže stať, že sa čerešne ponoria do cesta. Netreba sa toho bát, lebo po upečení a vychladnutí, nakrájané kúsky otočíme a servírujeme s čerešňami na povrchu. Bublanina sa výborne krája. 

Dobrú chuť! :)

 

Zdieľať