BATÁTOVO - CUKETOVÉ PLACKY
Čo budeme potrebovať (množstvo je potrebné prispôsobiť počtu osôb):
1 batát, 1 cuketu, 1 vajce, korenie na grilovanú zeleninu, maha korenie, himalájsku soľ, hrsť špaldovej múky, ghí maslo.
PYRÉ Z ČERVENEJ ŠOŠOVICE SO ZELENINOU
Čo budeme potrebovať:
125g červenej šošovice, 400g mrazenej zeleniny, pór, olivový olej, ghí, Adžika reny, korenie Garam Masala, solčanku (nemusí byť, stačí aj himalájska soľ), mleté čierne korenie, prípadne Trikatu, soľ, bylinková soľ, maslo a cesnak (môže a nemusí byť).
LETNÉ POHÁNKOVÉ RIZOTO
Čo budeme potrebovať:
200-250g pohánkových krúpov, ghee maslo, olivový olej, čerstvú jarnú zeleninu (mrkva, petržlen, kaleráb, hrášok), stopkový zeler, čerstvú petržlenovú vňať, zázvorový koreň, pór, 2 strúčiky cesnaku, himalájska soľ, solčanku, fenikel, 1 čajovú lyžičku kurkumy, ½ čajovej lyžičky dlhého alebo čierneho mletého korenia, 1 a ½ čajovej lyžičky zmesi korenia Adžika alebo Rása, ¼ čajovej lyžičky asafoetídy (môže, ale nemusí byť)
ŠPARGĽOVO - BROKOLICOVÉ RIZOTO
Čo budeme potrebovať: 2 strúčiky cesnaku, 1 menšiu cibuľu, zmes korenia RÁSA, (kumín - rímska rasca, koriander, horčičné semienka) alebo trochu Garam Masaly, kurkumu, zeleninovo-bylinkový bujón, korenie PIPPALI (dlhé korenie), alebo čierne mleté korenie, himalájsku soľ, asafoetída, 500g bielej špargle, ½ menšej brokolice, ½ kg Basmati ryže, 4 polievkové lyžice masla Ghee alebo klasického kvalitného masla.