PŠENOVÁ KAŠA S HLIVOU USTRICOVOU A ZELENINOU (vhodné aj pre deti od 3 rokov)
Čo budeme potrebovať: 250g pšena, 350 g mrazenej zeleniny (brokolica, karfiol, zelená fazuľka, hrášok, mrkva), prípadne čerstvú zeleninu podľa chuti, 200g čerstvej hlivy ustricovej, maslo Ghee, olivový olej, pór alebo cibuľku, 1 čajovú lyžičku Rása (Maha) korenia, ½ čajovej lyžičky Garam masala, mleté čierne korenie (podľa chuti), 1 čajovú lyžičku kurkumy, 1 čajovú lyžičku solčanky, zeleninový vývar asi 1l a petržlenovú vňať.
CESTOVINY S BAZALKOVO-PÍNIOVOU OMÁČKOU
Čo budeme potrebovať: 1 strúčik cesnaku, 1 šálku čerstvej bazalky (pokiaľ nemáme čerstvú bazalku, môžeme použiť aj bazalkové pesto), 1/2 šálky ricotta syra, 1/2 šálky bieleho bio jogurtu, (môže sa nahradiť trochou ryžového mlieka alebo ovsenej smotany), 1/4 čajovej lyžičky talianského korenia, 2 lyžice píniových orechov, 1 balíček fettuccine cestovín.
RIZOTO S OBILNINOU QUINOA
Čo budeme potrebovať: 125 g Quinoa, 350 g mrazenej alebo čerstvej drobno nakrájanej zeleniny (ľubovoľnej), ½ ČL kurkuma. 1 ČL Garam masala, alebo korenie RASA (kumín, koriander, horčičné semienko), 1 ČL Adžika Reny, trochu mletého korenia, Solčanka s nízkym obsahom sodíka alebo zeleninový vývar, nadrobno nakrájaný pór, 1ČL nastrúhaného zázvoru, olivový olej, petržlenovú vňať, himalájsku soľ.
AJURVÉDSKE RIZOTO KIČADI
Čo budeme k prvému receptu potrebovať: 125g Moond dal-u, 125g Basmati ryže, jednu menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a 1-2 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 čaj, 1 ČL kurkumy, 1 ČL rímskej rasce, 1 ČL horčičných semienok, maslo ghí alebo olivový olej. Namiesto cibule a cesnaku odporúčame aj najemno nakrájaný pór podľa chuti. Čerstvý zázvor nie je nevyhnutný. Ajurvédske rizoto sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov. Koreniny je možné použiť aj podľa vlastnej chuti.