PRAVÁ INDICKÁ RYŽA
Indická ryža sa varí ako cestovina, vo vode bez soli.
Čo budeme k tomuto receptu potrebovať: 250g ryže Basmati, maslo ghí, kumín (rímsku rascu), kešu oriešky, hrozienka, koriandrovú vňať (najlepšie čerstvú).
Postup: Basmati ryžu uvaríme v hrnci bez soli asi 15 min a scedíme. Na panvicu dáme asi 1 PL masla ghí, orestujeme celý kumín, pridáme kešu oriešky (najlepšie bio a nepražené) a trochu hrozienok. Orestujeme premiešame a pridáme uvarenú ryžu. Spolu všetko dôkladne premiešame a posolíme. Na záver pridáme na drobno pokrájanú koriandrovú vňať, premiešame a odstavíme.
Náš tip! Kto nemá rád nasladlú chuť ryže nech vynechá hrozienka, nakoľko je ryža výborná aj bez použitia hrozienok. Koriandrovú vňať môžeme nahradiť petržlenovou.
Prajeme dobrú chuť!